Meny

Sjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter E18-kollisjon

En polsk mann er tiltalt for uaktsomt drap etter at han forårsaket en massekollisjon på E18 i april. Bilen hans var fullastet med alkohol. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polsk sjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter at han forårsaket en massekollisjon på E18 i Lier i vår. En 42-årig mann omkom i kollisjonen.

Den polske sjåføren er også tiltalt for å ha stukket av fra en ulykke. Han stakk av til fots, men ble pågrepet på Lierskogen kort tid etter, melder NRK.

Mannen mistet kontrollen over bilen da han kjørte i sørgående retning på E18 i Lier i april i år. Bilen kolliderte med en lastebil slik at den skar over i motgående kjørebane, og forårsaket en massekollisjon. En 42 år gammel mann fra Lier omkom, og en person ble alvorlig skadet.

Les også: Her blir bilføreren pågrepet etter dødsulykken på E18

Ifølge tiltalebeslutningen var mannen påvirket av amfetamin og hasj da han kjørte bilen, som var fullastet med smuglervarer. I bilen fant politiet 257 flasker brennevin og 2371 bokser med øl. Til sammen veide lasten 1.494 kg.

Les også: Ulykkesbilen hadde kraftig overvekt

Den 41 år gamle mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet etter ulykken. Han har tidligere innrømmet flere av forholdene han nå er tiltalt for.

Rettssaken mot mannen begynner i Drammen tingrett 14. august. Aktor vil legge ned påstand om at mannen mister retten til å kjøre bil for alltid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus