Meny

Økende risiko i Gudvangatunnelen i framtida

Traileren som tok fyr i Gudvangatunnelen mandag ble tirsdag ettermiddag fraktet ut. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vegvesenet jobber fremdeles med å få ryddet opp etter brannulykken i Gudvangatunnelen slik at den kan åpnes for trafikk igjen så fort som mulig. På lengre sikt er planene ikke klare.

Nesten 70 personer ble sendt til sykehus med røykskader etter at et vogntog tok fyr i den 11,5 kilometer lange tunnelen i Sogn og Fjordane mandag. Det er svært høy trafikk i tunnelen på E16 om sommeren.

– Nå gjør vi alt vi kan for å få tunnelen opp igjen i den formen den var, så trafikken kommer i gang igjen. Vi driver med renskning, bolting, sprøytebetong og nytt elektrisk anlegg der det er ødelagt. Det er uvisst når ferdig, det er viktig at arbeidet utføres på sikkerhetsforsvarlig måte, sier fungerende regionveisjef Paal Fosdal i Statens vegvesen region vest til NTB.

Han sier det ikke er aktuelt å umiddelbart oppgradere eller innføre noen av de tiltakene som ble anbefalt for tunnelen i en risikoanalyse fra april.

Der slår HOJ Consulting fast at risikoen i tunnelen uten oppgradering er så høy at det ikke kan aksepteres, og at risikoen vil øke i takt med trafikken i framtida.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus