Meny

Knekte av bit av 600 år gammel statue

Museumssjef Timothy Verdu håper hendelsen kan fungere som en lærepenge for folk, og gjentar at grunnregelen for alle museumsbesøk fortsatt er «Ikke ta på kunsten». Foto: Maurizio Degl' Innocenti /Epa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk turist gjorde kunststykket å knekke av en del av en 600 år gammel statue under et besøk i Firenze nylig.

Se, men ikke røre. Regelen burde være klar for de fleste som ferdes rundt eldgammel kunst. Likevel klarte en 55 år gammel amerikaner å stå for den ultimate turistflausen under et museumsbesøk i den italienske byen Firenze nylig.

Turisten ble sett av sikkerhetsvakter idet han begynte å ta på en 600 år gammel statue. Før vaktene fikk stoppet ham, hadde han knekket av fingeren på statuen.

Om meningen var å måle håndflaten eller gi statuen en «high five» er uvisst, skriver amerikanske NBC news, men resultatet var at statuen sto tilbake uten den høyre lillefingeren.

Den 600 år gamle statuen var et verk av kunstneren Giovanni d'Ambrogio. Hendelsen skjedde i det verdenskjente Museo dell'Opera del Duomo i Firenze.

Les også: Mor brente opp Picasso-malerier for å skjule sønnens tyveri

Den uheldige turisten fikk slippe fra det med en bot, men kunstelskere i Firenze raser over tankeløsheten. Verdien av skaden er ennå ikke kjent, men museumssjefen har bekreftet at den brukne fingeren ikke var en del av det originale kunstverket.

Saken fortsetter under bildetStatuen var et verk av kunsteren Giovanni d'Ambrogio og er 600 år gammel. Foto: Maurizio Degl' Innocenti /EpaStatuen var et verk av kunsteren Giovanni d'Ambrogio og er 600 år gammel. Foto: Maurizio Degl' Innocenti /Epa

Turisten kan trøste seg med at han ikke er den første klumsen som har ødelagt kunst. I 2006 snublet en besøkende ved Fitzwilliam-museet i Cambrigde i England, og sendte med det tre vaser fra Quing-dynastiet i bakken.

Og i 2010 falt en kunststudent på besøk ved Metropolitan Museum of Art i New York inn i Picasso-bildet «Skuespilleren», og etterlot seg en rift på 15 centimeter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus