Meny

Titusenvis kan miste Nav-stønad neste vår

USIKKER FREMTID: Flere Nav-brukere går en uviss fremtid i møte. (Illustrsjonsfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste vår kan nesten 70.000 personer miste sin Nav-stønad. De vet ennå ikke hva som vil skje etterpå. Heller ikke arbeidsministeren er sikker.

Årsaken er at fireårsfristen for å motta arbeidsavklaringspenger (AAP) går ut 1. mars neste år, skriver Aftenposten.

AAP ble innført i 2009 og erstattet da ordningene med rehabiliteringspenger, attføringspenger og tidsbegrenset uførestønad.

Hele 68.200 personer som får AAP nå kan stå helt uten stønad i mars neste år, og kan måtte henvende seg til sosialkontorene. De har nemlig ennå ikke fått «avklart» om de skal over på uførepensjon, kan komme tilbake i jobb eller fått informasjon om hva de har krav på.

– Jeg har spurt Nav om tall for dette, men verken de eller jeg kan forutsi hva som vil skje, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Les også: Kvinne kan ha rett til yrkesskadeerstatning etter fall under minnestund for kollega

– Jeg vil advare sterkt mot å tro at alle disse kommer over på uførepensjon. Noen vil komme tilbake i jobb, og noen vil gå over i uførepensjon, sier hun.

Innad i Nav skal det nå pågå et hektisk arbeid for å klargjøre dette, skriver avisen, noe som ikke gjør Høyre-leder Erna Solberg imponert.

– Det ligger noen bomber som regjeringen – om de ikke har feid dem under teppet – i alle fall har oversett. Regjeringen har vært forbausende stille om hva som skal skje, sier hun.

Arbeidet med å finne ut av framtiden til de 68.200 kommer på toppen av en annen stor jobb innad i Nav: innføring av en ny uførestønad i 2015.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus