Meny

Amerikansk journalist sier han har 20.000 Snowden-dokumenter

Edward Snowden fikk nylig utstedt flyktningdokumenter av Russland 1. august. Foto: Reuters / NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk journalist basert i Brasil sier ifølge nyhetsbyrået AFP at han har 20.000 dokumenter fra den spionsiktede varsleren Edward Snowden.

Amerikaneren Glenn Greenwald sier han har mottatt nesten 20.000 hemmeligstemplede dokumenter fra Snowden, som jobbet i et selskap som var kontraktør for etterretningsorganisasjonen NSA.

Han vitnet tirsdag for utenrikskomiteen i senatet i Brasil.

– Jeg vet ikke eksakt hvor mange, men det dreier seg om 15.000-20.000 dokumenter. Veldig, veldig omfattende og veldig lange, svarte han på spørsmål fra senatsmedlemmer.

– Sakene vi har publisert, utgjør bare en liten del av dokumentene. Det vil absolutt bli flere avsløringer om spionaktivitetene til amerikanske myndigheter og deres allierte, sa journalisten. Han lovet også avsløringer om USAs overvåking i Brasil og andre latinamerikanske land.

Amerikanske myndigheter har siktet Edward Snowden for spionasje etter at han sørget for at store mengder dokumenter om amerikansk overvåking ble offentlig kjent. Russland har nektet å utlevere ham til USA.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus