Meny

Minst tre drept i rådhus i Pennsylvania

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre personer ble drept da en væpnet mann åpnet ild i et rådhus i en småby i Pennsylvania i USA mandag, ifølge lokale medier.

Gjerningsmannen ble pågrepet av politiet etter at møtedeltakere overmannet ham og skjøt ham med hans eget våpen, ifølge NBC.

Møtet i rådhuset byen Ross skulle starte klokka 19 lokal tid. Drøyt 20 minutter senere kom meldingene om skudd, opplyser delstatspolitiet på en pressekonferanse. To av ofrene døde på stedet, mens en tredje døde på sykehus.

Motivet for angrepet var ikke umiddelbart kjent. Den 59 år gamle gjerningsmannen kom selv fra Ross. Han er utskrevet fra sykehus og er i politiets varetekt, opplyser politisjef Edward Hoke.

Hoke opplyste først at en fjerde person hadde dødd, men politiet rettet senere opplysningen til at en fjerde person opereres på sykehus.

Han forteller at gjerningsmannen brukte et langt skytevåpen da han skjøt gjennom vinduene i rådhuset. 15 av kommuneledelsens 18 medlemmer var til stede på møtet. Gjerningsmannen kom etter hvert inn i bygningen og avfyrte flere skudd.

Han ble deretter overmannet av to personer som fikk kontroll på ham inntil politiet ankom rådhuset. Det var ikke umiddelbart kjent hva slags type våpen gjerningsmannen brukte.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus