Meny

Psykisk syk drapsmann henrettet i USA

DØMT TIL DØDEN: John Ferguson ble henrettet, til tross for at forsvarerne hans hevdet han lider av paranoid schizofreni. (Foto: AP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikaner som ble dømt for å ha drept åtte mennesker på 1970-tallet, men som senere fikk diagnosen paranoid schizofreni, er henrettet i delstaten Florida.

Henrettelsen av John Ferguson skjedde til tross for protester fra en rekke psykiatrieksperter, leger, og advokater. De mener Ferguson var ute av stand til å forstå straffen han var i ferd med å få, og hadde bedt USAs høyesterett om å stanse henrettelsen.

Protesten ble avvist mandag kveld, og 65-åringen, som har tilbrakt 35 år på dødscella, ble henrettet med giftsprøyte samme dag.

Fergusons siste ord var «Guds prins», et navn han hadde brukt om seg selv ofte, ifølge hans advokat Chris Handman.

– Herr Ferguson har vært svært psykisk syk i fire tiår, siden før forbrytelsene han skal henrettes for, sa advokaten før klienten døde.

65-åringen var dømt for å ha drept seks mennesker i en narkorelatert massakre i 1977, samt for å ha drept to tenåringer året etter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus