Meny

Breivik fortsatt ikke kvalifisert til universitetsstudier

VIL STUDERE: Dersom Anders Behring Breivik kommer inn på studiet ved Universitet i Oslo, vil undervisningen foregå i fengselet. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrordømte Anders Behring Breivik er fortsatt ikke kvalifisert til å studere statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Årsaken er at han mangler matteeksamen fra videregående.

Det har vakt både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet at den dømte massemorderen ønsker å studere på Universitetet i Oslo (UiO), og derfor har søkt opptak.

Men terroristen mangler studiepoeng for å komme inn på studiene han har søkt på, og har derfor brukt sommeren til å pugge matematikk på cella, skriver Dagbladet.

Ifølge hans advokat Vibeke Hein Bæra har Breivik ikke kommet så langt at han ennå har avlagt noen eksamen i matematikk.

Les også: Halvorsen kan nekte Breivik studieplass

Breivik sluttet på Oslo Handelsgymnasium i starten av tredje klasse, og han har dermed ikke generell studiekompetanse. Det har tidligere vært kjent at han har studert flere videregående fag på cella.

Dersom han i framtiden klarer å kvalifisere seg til studiene på UiO vil han fortsatt måtte studere på cella. Eksamener vil også finne sted i fengselet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus