Meny

Frp mener formuesskatt rammer urettferdig

Høyres statsministerkandidat Erna Solberg går lenger når det gjelder å gi skattelette til de rikeste enn det selv Frp er villig til, ifølge Frp-topp Ketil Solvik-Olsen. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske bedrifter må betale formuesskatt, mens utenlandske bedriftseiere slipper unna. Det er urimelig, mener Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

– Enkelte formuende personer kan enkelte år framstå som nullskattytere når formuesskatten reduseres, sier Solvik-Olsen til Klassekampen.

Men selskapsskatt må tas med i regnestykket om skatt på kapitalinntekt, og det blir derfor feil å snakke om at det blir flere nullskattytere ved fjerning av formuesskatten, utdyper han overfor NTB.

Solvik-Olsen presiserer at det å fremstå på papiret som nullskattyter ikke er det samme som å slippe unna skatt.

– Olav Thon betaler nær en halv milliard kroner i skatt gjennom eierskap i sine selskaper, men det skattebidraget blir usynlig i dagens system. Hadde han derimot spart pengene i banken, ville skatt på renteinntekter vært synlig på hans personlige skatteseddel, sier Solvik-Olsen.

Han ser også debatten om formuesskatt i et internasjonalt perspektiv. Formuesskatt er urimelig for norsk næringsliv fordi norske bedriftseiere må betale denne skatten, mens utenlandske bedriftseiere ikke gjør det, mener han.

Solvik-Olsen spør seg om det er rettferdig at eierne av lokale bedrifter betaler en skatt som internasjonale selskaper i Norge slipper unna, mens begge konkurrerer i samme marked.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus