Meny

Rødgrønn framgang i ny meningsmåling

Statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Hadia Tajik (t.h) på et valgkamparrangement hjemme i hagen til Raymond Johansen søndag. Den nye målingen gir et ekstra puff i valgkampen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne partiene er i ferd med å ta igjen de borgerliges ledelse, viser en ny meningsmåling TNS Gallup har laget for TV 2.

Alle de tre rødgrønne partiene går opp i målingen, mens alle de fire borgerlig går tilbake. Både KrF og Venstre ligger unner sperregrensen i målingen, mens SV og Senterpartiet begge kryper over, melder TV 2.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier til kanalen at målingen er en stor inspirasjon.

– Ap kan vinne valget sammen med våre regjeringspartnere, og det skal vi mobilisere for hver eneste dag fram til valgdagen, så er det velgerne som avgjør til slutt, sier Stoltenberg.

Les også: Analyse: Ap blir størst i valget

Målingen ville gitt Høyre og Frp til sammen 86 mandater, mens de rødgrønne ville fått 78. Målingen viser også at Miljøpartiet De Grønne ville kommet inn på Stortinget med ett mandat med en oppslutning på 2,4 prosent (+0,4).

Ap går fram 1,7 prosentpoeng til 30,1 prosent. SV og Sp går begge fram med 1,6 prosentpoeng til henholdsvis 5,5 og 5,6 prosent. Rødt gikk tilbake 0,5 prosentpoeng til 1,4 prosent.

På borgerlig side går Høyre tilbake til 31,6 prosent (-2,5), mens Frp ligger på 14 prosent (-0,5). Venstre og KrF ender på henholdsvis 3,6 og 3,7 prosent (-1,5 og -0,9).

Dette er den første nasjonale meningsmålingen som er publisert siden begynnelsen av juli. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus