Meny

Pedofilidømt mann pågrepet igjen etter benådning

Flere marokkanere demonstrerte fredag mot at kongen hadde benådet en dømt overgriper. Politiet grep hardhendt inn mot demonstrantene, men søndag omgjorde kongen benådningen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pedofilidømt mann som nylig ble benådet i Marokko, er nå pågrepet igjen i Spania. Benådningen har vakt sinne i Marokko og er nå omgjort.

Spanjolen ble for halvannet år siden idømt 30 års fengsel i Marokko for voldtekt av elleve barn i alderen 4– 15 år. Han ble mandag pågrepet i Murcia sørøst i Spania, opplyser det spanske innenriksdepartementet.

Sammen med 47 andre spanjoler ble mannen i forrige uke benådet av Marokkos kong Mohamed på forespørsel fra Spanias kong Juan Carlos. Spanjolene var blant i alt 1.044 fanger som ble benådet i forbindelse med markeringen av tronens dag, en feiring av det marokkanske monarkiet.

Saken førte til raseri i Marokko da den ble offentlig kjent, og søndag omgjorde kong Mohamed benådningen. Mandag bestemte han seg i tillegg for å sparke direktøren for fengselsvesenet i Marokko.

Ifølge hoffet bygget benådningen på feilaktig informasjon fra fengselsvesenet om hva mannen var dømt for.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus