Meny

– Motoren i vogntoget eksploderte

Det utbrente vraket av lastebilen som mandag forårsaket brannen i Guvangtunnelen, fotografert av brannsjef Arvid Gilje i Aurland brannvesen. Tunnelen har fått store skader og forventes å være stengt i noen tid framover. Foto: Arvid Gilje/Aurland brannvesen/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren i vogntoget som tok fyr i Gudvangen i Sogn og Fjordane, har fortalt arbeidsgiveren hva som skjedde.

Det var et svenskregistrert vogntog som onsdag formiddag tok fyr i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane.

Den polske sjåføren av vogntoget skal ha vært inne til helsesjekk ved sykehuset i Lærdal, der han ringte arbeidsgiveren, den svenske grenen av det internasjonale transportselskapet DSV, skriver VG Nett.

Bakgrunn: 73 personer til sykehus etter tunnelbrann

– Han fortalte at det hadde oppstått noe som minnet om en eksplosjon i motoren. Han understreket at det ikke var bremsene som hadde gått varme, sier administrerende direktør Jesper Skjærris i DSV Road Norge til VG Nett.

Steffen Aasebø og to kamerater ble vitner til brannen.

– Vi hadde nettopp kjørt forbi en annen trailer som hadde nødlysene på, da vi fikk øye på vogntoget som begynte å brenne. Det var ingen røyk da vi kom, men vi stoppet likevel. Da kom den utenlandske sjåføren mot oss. Han var helt rolig og sa det brant og at han trengte hjelp, sier Aasebø til VG Nett.

Les også: – Flammene sto opp i taket

De ringte deretter brannvesenet. Politiet fikk melding om brannen klokken 12.10. Alle nødetatene rykket ut til stedet. 45 minutter senere opplyste brannvesenet at brannen var slukket.

Etter at 75 personer ble fraktet ut av Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane etter ulykken i formiddag, ble 73 sendt til sykehus med mulige røykskader, melder NTB.



Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus