Meny

Carlsen føler ikke press før VM-kampen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen (22) er tre måneder unna sitt sjakklivs største kamp. Likevel føler ikke Carlsen at han er presset før møtet med Vishy Anand.

– Jeg føler ikke noe press i det hele tatt. Alt er som normalt for meg, sa Carlsen til NTB mandag.

Da var sjakkesset tilgjengelig for mediene i telemarksidyllen Kragerø. Der forbereder han seg fysisk på lange, tøffe dager i India. Han har et godt team rundt seg og alt handler om å gjøre Carlsen rustet for det som venter.

– Jeg er veldig bevisst på at vi ikke skal overfokusere på VM-kampen, sa hovedpersonen selv.

Hverdagslig

Selv om Carlsen og teamet rundt ham forbereder seg godt til VM-kampene i India, er også trener Espen Agdestein klar på at hverdagen må gå som vanlig for Carlsen.

– Min jobb er å gjøre hverdagene til Magnus slik de er før hvert eneste store turnering, sa han.

Under treningsoppholdet i Kragerø står både golf, tennis og sandvolleyball på planen. Duoen Jørre Kjemperud og Jan Kvalheim var sparringpartnere for sjakkspilleren i den sistnevnte idretten.

Se Carlsen i aksjon i Kragerø øverst i artikkelen

Rekognoseringstur

Alt legges til rette for suksess i VM. Carlsen får blant annet støtte av Norges toer Jon Ludvig Hammer i forberedelsene.

– Jeg fokuserer for tiden utelukkende på å ha det fint og å bli bedre i sjakk, sa Carlsen.

20. august reiser hele følget på rekognoseringstur til indiske Chennai. Det er der VM-kampen skal spilles. Etter det skal han også gjennom en turnering i USA.

– Jeg er mest nysgjerrig på hvor jævlig og varmt det vil bli. Vi skal i tillegg gjøre oss kjent med byen, lydene og menneskene der. Vi skal også kartlegge hvilket hotell vi skal bo på, sa sjakkspilleren, som har fått tips om bosted av nevnte Kjemperud.

VM-duellen mot Vishy Anand kan komme til å vare i tre uker med start 6. november. Kampene skal spilles klokken 15 lokal tid, noe som er et vanlig kamptidspunkt som Carlsen er godt kjent med. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus