Meny

Norge stenger ambassader for besøkende

Sikkerheten rundt vestlige ambassader i Jemen og Saudi-Arabia er styrket etter den økte terrorfaren. Foto: EPA/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UD skjerper sikkerheten og begrenser publikums tilgang til en rekke ambassader i Midtøsten og Afrika.

– Dette gjelder de fleste ambassadene i Midtøsten og i Nord-Afrika. I tillegg er det begrenset tilgang på ambassaden i Kenyas hovedstad Nairobi og i Khartoum i Sudan, sier Frode O. Andersen i UD til NTB.

– Våre ansatte går på jobb på ambassadene som vanlig, og ambassaden er åpne og svarer på henvendelser. Hvor begrenset tilgangen blir på hver enkelt ambassade, avgjøres av stasjonssjefen lokalt, legger Andersen til.

Utenriksdepartementet i Norge understreker at grunnen til at de nå tar forholdsregler, er den generelle terrortrusselen USA har informert om.

Les også: PST: – Ingen direkte trussel mot Norge

Lukket ut uka

Den amerikanske utenriksdepartementet har stengt 20 ambassader og konsulater i Midtøsten, Asia og Afrika fram til lørdag.

Av de byene der USA har stengt sine stasjoner, har UD valgt å holde ambassaden i Dhaka i Bangladesh åpen. Det samme gjelder ambassadekontoret i Bujumbura i Burundi.

– Et ledd i å øke sikkerheten, sier UD.

Les også: Jemenittisk al-Qaida-fløy skaper terrorfrykt

– Vis aktsomhet

Ambassaden i Saudi-Arabia var stengt for publikum søndag, og vil holdes stengt fram til fredag 9. august.

– Vi har iverksatt sikkerhetstiltak ved ambassaden i Saudi-Arabia og ved andre ambassader i regionen. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hvilke steder dette er og ytterligere tiltak. Dette av sikkerhetsgrunner, sier Andersen.

UDs reiseråd er å vise aktsomhet ved reiser til Saudi-Arabia, mens de fraråder nordmenn å reise til Jemen.

Andersen oppfordrer alle som skal reise til området til å undersøke reiseråd og sikkerhetsrisikoen for det enkelte land på forhånd.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus