Meny

Senterpartiets justispolitiker:

Jenny Klinge stiller til stortingsvalg i to fylker

Ønsker å bli valgt både på Sagene og Sunnmøre: - Blir jeg valgt både i Oslo og Møre og Romsdal, har Senterpartiet gjort et god valg, smiler Jenny Klinge. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenny Klinge står øverst på Senterpartiets stortingsvalgliste i Møre og Romsdal. Og på 25.-plass på Sp-lista i Oslo.

Senterpartiet reklamerer med Jenny Klinge på topp av stortingsvalglista i Møre og Romsdal - men jammen dukker hun opp som stortingskandidat i Oslo også.

«Justisprofil på hedersplass» skriver Oslo Senterparti om 37-årige Jenny Klinge, som har sittet en periode i Stortinget - men da for sitt hjemfylke Møre og Romsdal.

I Oslo, der Sp neppe får inn noen direktevalgt kandidat, er Klinge satt opp på 25. og siste plass.

– Like bra på Sagene som Sunnøre

– Alle stemmer teller i kampen om de 19 utjevningsmandatene, uansett om velgerne stemmer på Sagene eller på Sunnmøre. Jeg vil jobbe for mer politi der folk bor og trygge nærmiljøer uten dopsalg – i hele landet, sier Klinge på Oslo Senterpartis hjemmeside.

- En stemme på Senterpartiet er en stemme for å ta Grünerløkka tilbake fra dopselgerne, appellerer hun.

Men er det lov å stå på flere lister samtidig?

Ja, avklarer Kommunal- og regionaldepartementet på spørsmål fra ABC Nyheter.

- Loven er ikke til hinder for at en stortingskandidat stiller til valg i to eller flere ulike fylker. Men det er ikke mulig å stå på flere ulike lister i samme fylke, skriver fagdirektør Marianne Riise i en epost.

Les også: Må jobbe for å melde Norge ut av Schengenavtalen

– Merkelig og hyggelig

- Sjekket du om det er lovlig å stille til stortingsvalg fra flere fylker, Jenny Klinge?

- Ja, det var det første jeg spurte om da oslopartiet ville ha meg på lista. Og fikk beskjed om at det er lovlig. Jeg synes sjøl det var en merkelig ting å gjøre, men følte det var en ære å bli spurt om å stå på oslolista, sier justispolitikeren til ABC Nyheter.

- Dette vil uansett ikke få noen praktisk betydning. Blir problemet at jeg kommer inn på begge plassene, har Senterpartiet gjort et godt valg! smiler Jenny Klinge.

Les også: - Sex kan være bra - også med stor aldersforskjell

Dette sier loven:

«Valgmyndighetene skal underrette samtlige kandidater på listeforslagene om at de er satt opp på listeforslag og opplyse om adgangen til å søke om fritak. En underskriver eller en kandidat som står på flere listeforslag for samme valg, skal gis pålegg om å melde fra innen en bestemt frist hvilket forslag vedkommende vil stå på. Ellers settes vedkommende opp på det listeforslaget som ble innlevert først.», heter det i §6-6 i valgloven.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus