Meny

– Natur og Ungdom er en gjeng amatører

Leder i Norges Miljøvernforbund Kurt Oddekalv gir Natur og Ungdom det glatte lag. Foto: Ned Alley/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Oddekalv i Miljøvernforbundet mener helgens arrangement «Folkefest mot oljeboring» i Lofoten var tafatt og blottet for handlingskraft. Flere i miljøbevegelsen reagerer på Oddekalvs uttalelser.

Forrige uke arrangerte Natur og Ungdom en internasjonal sommerleir mot oljeboring. Lørdag arrangerte de i tillegg en folkefest i samarbeid med Folkeaksjonen mot oljeboring og Naturvernforbundet på torget i Henningsvær.

Det samarbeidet gikk ikke så bra, skal man tro leder i Norges Miljøvernforbund Kurt Oddekalv.

Les også: Ap vil åpne Lofoten i neste periode

– De er naive

Han mener arrangementet minnet mer om en intern kosefest og at Natur og Ungdom kuppet det hele med sine brosjyrer og egne effekter, uten å ha hatt strategiske diskusjoner på forhånd.

Natur og Ungdom-leder Silje Lundberg mener Oddekalv tar feil. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB scanpixNatur og Ungdom-leder Silje Lundberg mener Oddekalv tar feil. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB scanpix

– De er naive og kan ikke nok om verdens ondskap. Dette er en sak som er for viktig til å overlate til amatører, og arrangementet kan kort og greit oppsummeres som en tomtønnefest, sier Oddekalv til NRK Nordland.

Les også: 1.000 milliarder kroner å tjene på norsk sokkel

– Aner ikke hva han snakker om

Silje Lundberg er leder for Natur og Ungdom og svarer Oddekalv med samme mynt.

– Oddekalv aner ikke hva han snakker om. Jeg skulle likt og sett Oddekalv gjøre i nærheten av den jobben som hver eneste en av disse ungdommene gjør. Hvis det er noen som ikke klarer å skape folkelig engasjement, så er det han, sier Lundberg til NRK Nordland.

Ifølge henne var arrangementet første gangen Oddekalv hadde møtt opp på et Folkeaksjonen-arrangement.

– Så jeg tror ikke han er i posisjon til å uttale seg om noe av dette her, sier Lundberg.

Les også: Lysbakken vil være festbrems for finansfiffen

Flere er uenige

Også Eivind Trædal i Naturvernforbundet reagerer på Oddekalvs uttalelser. På Twitter skriver Trædal blant annet følgende:

«Utspillet faller på egen urimelighet. Oddekalv møter opp på en stor markering mot oljeboring og kritiserer manglende mobilisering.»

Leder i Sosialistisk Ungdom Andreas Halse kaller Oddekalv for en idiot på Twitter.

Frederic Hauge i miljøvernorganisasjonen Bellona kommer også med hard skyts mot Oddekalv.

– Jeg synes det er uhørt at han i det hele tatt får komme til orde. Han er en mann med farlige holdninger som ikke hører hjemme i miljøbevegelsen. Natur og ungdom er en organisasjon som gjør en fantastisk jobb, og som ikke legger skjul på hva de holder på med. Jeg er rett og slett rystet over at Oddekalv kommer med slike uttalelser, sier han til NRK Nordland.

Les også: Frederic Hauge har kjørt fra Oslo til Bodø for 250 kroner

Oddekalv mener at Hauges uttalelser må stå for Bellona-aktivistens egne regning, og han anklager Hauge for å ha definert sin egen versjon av hva som er miljøbevegelsen.

Bør områdene utenfor Lofoten åpnes? Si din mening her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus