Meny

Idrettstopp tiltalt for forsøk på sexkjøp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann med et sentralt verv i norsk idrett er tiltalt for å ha forsøkt å kjøpe sex av ei 17 år gammel jente. Han risikerer inntil to års fengsel.

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot mannen, som er permittert fra sin stilling i styret i et av de store norske idrettsforbundene, skriver VG.

I begynnelsen av desember i fjor skal mannen ha gått inn på en nettside og avtalt på SMS å betale 17-åringen 2.000 kroner for seksuelle handlinger på et hotell i Oslo sentrum. Da mannen dukket opp på hotellet, ble pågrepet av politiet.

Han erkjenner ikke straffeforholdet, men har likevel permittert seg fra det aktuelle vervet, opplyser hans advokat, Nora Hallén.

– Vi har sett det som naturlig at han tar permisjon fra vervene i idretten, sier hun.

Advokaten er skeptisk til politiets fremgangsmåte i saken.

– Vi har våre tanker rundt metodene som er brukt, men per nå vil jeg ikke si mer enn det. Det vil bli behandlet under hovedforhandlingene, sier Hallén.

Mannen er tiltalt for forsøk på sexkjøp med mindreårig og kan bli straffet med bøter eller fengsel i inntil to år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus