Politimester bruker advokat for å få høyere lønn

Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt. Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt. Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimesteren i Follo, Arne Jørgen Olafsen, har hyret inn advokat og sendt brev til Politidirektoratet med håp om høyere lønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olafsens advokat har sendt et brev på 112 sider til Politidirektoratet for å overbevise om at politimesteren fortjener mer enn de 899.000 kronene han får for jobben per i dag, melder Aftenposten.

Politimesteren står per i dag uten lønnskontrakt fordi han ikke har blitt enig med direktoratet om lønn. Olafsen tiltrådte i ny åremålsstilling som politimester 1. januar, etter at det forrige åremålet hans gikk ut i fjor høst.

I brevet til Politidirektoratet legges det frem rapporter om Follos resultater og trekkes sammenligninger til andre politimesteres lønn.

Olafsens advokat, Nicolay Skarning, skriver i brevet at politimesteren tjener mindre enn kolleger med vesentlig mindre budsjett og færre innbyggere i sine distrikter.

– Forholdet er at jeg er i en diskusjon med min arbeidsgiver om innholdet i kontrakten. Den diskusjonen er ikke avsluttet, og jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det, sier Olafsen til Aftenposten.