Meny

Amerikansk politiker: – Et angrep kan skje hvor som helst

ADVARER: Den republikanske politikeren Peter King advarer mot nye terrorangrep. USA og flere andre land har de siste dagene stengt ambassader. (Arkivfoto: AP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et angrep kan skje hvor som helst, og det kan dreie seg om en kombinasjon av flere forskjellige angrep, sier den amerikanske politikeren Peter T. King om trusselsituasjonen.

King er en republikansk politiker og sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Medlemmene av komiteen har tilgang på gradert informasjon.

Amerikansk etterretning skal ha plukket opp en betydelig strøm av trusler som angivelig minner om den man så før 11. september-angrepene.

– Man går ut fra at det mest sannsynlig vil skje i Midtøsten, sier King i et intervju med TV-kanalen ABC.

– Men det er ingen garantier, det kan skje i USA, det kan dreie seg om flere forskjellige angrep, sier King.

Ifølge New York Times er det enighet blant representanter for myndighetene om at trusselen ser ut til å stamme fra Jemen.

Medlemmer av Kongressen i Washington er blitt informert om truslene. Al-Qaida-folkene er på plass, sier demokraten Dutch Ruppersberger, som også sitter i etterretningskomiteen.

– Vi vet dette fordi vi har fått informasjon om at folk på høyt nivå fra al-Qaida på Den arabiske halvøy snakker om et større angrep, sier han i et intervju med ABC.

En ikke navngitt amerikansk tjenestemann sier til den amerikanske TV-kanalen at de frykter selvmordsaksjoner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus