Meny

Berlusconis straff kan bli et år i luksus

VELSTÅENDE: Silvio Berlusconis eier en rekke fasjonabkle residenser i Italia. Dersom den tidligere statsministeren må sone husarrest, kan han selv velge hvilken av sine eiendommer han skal sone i, ifølge jusseksperter. (Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silvio Berlusconi vil nok gjøre alt for å unnslippe straffen for skattesvindel. Skulle enden på visa likevel bli husarrest, vil han få soningsforhold de fleste kan misunne ham.

Den tidligere statsministeren i Italia ble dømt til ett års fengsel før helgen, men i tråd med italiensk praksis vil dommen trolig bli omgjort til samfunnstjeneste eller husarrest.

Berlusconi har gjort det klart at samfunnstjeneste er uaktuelt – han vil ikke behandles som «en vanlig kriminell». Og med det utvalget Berlusconi har av eiendommer, vil nok de fleste være enige om at husarrest er det beste alternativet.

Ifølge jusseksperter kan nemlig Berlusconi selv velge hvilken av sine villaer han vil sone i.

Se også: Berlusconi med tirade etter fengselsdom

Basseng og amfiteater

Han kan for eksempel velge Villa Certosa, en eiendom på 120 hektar på Smeralda-kysten på øya Sardinia.

Det ligger ikke bare én, men tre villaer på eiendommen, som også har sju svømmebasseng. I parken, omgitt av tusenvis av kaktuser, palmetrær og olivenlunder, ligger blant annet et amfiteater i gresk stil. Kanskje sniker han seg gjennom den mosaikkdekorerte grotta som fører ned til havet for et lite bad.

Skulle han kjede seg, kan han dessuten sette i gang den kunstige vulkanen på eiendommen, som har utbrudd i form av fyrverkeri.

Gravkamre

Et annet alternativ er Villa San Martino utenfor Milano. Det er et tidligere kloster som i dag omfatter en enorm stall, et biblioteket med over 3.000 antikke bøker og et kunstgalleri, i tillegg til flere svømmebasseng.

Der finnes også et marmormausoleum med 36 gravkamre, som Berlusconi har bygget for familie og venner.

Det spørs likevel om det er et passende sted for en mann som åpenbart ikke anser seg som ferdig med sine gjerninger på jorden.

Med utsikt

Villa Torno kan også være et godt alternativ. Villaen ligger ved Comosjøen nord i Italia, i et landskap Berlusconi angivelig skal være knyttet til fra barndommen.

I den store parken ligger fire andre villaer med flott utsikt og adgang til sjøen. En tennisbane kan gi adspredelse.

Ønsker forretningsmannen og politikeren å holde seg i de sentrale strøk, vil han nok velge den historiske residensen Palazzo Grazioli i sentrum av Roma. Her har han sitt eget TV-studio hvor han tidligere har talt til folket, og dessuten himmelsengen han har fått i gave fra Vladimir Putin.

Mangemilliardæren har også mange andre eiendommer både i Italia og i utlandet, inkludert på den lille italienske øya Lampedusa utenfor Tunisia, samt på Antigua og i Bermuda.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus