Meny

Knivstikker fortsatt på frifot i Bergen

To personer er alvorlig skadet etter knivstikking ved Finnegans Irish Pub i Bergen natt til mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som knivstakk tre menn utenfor et utested i Bergen natt til mandag, er fortsatt på frifot.

Politiet har tidligere uttalt at de tror de snart vil finne den hvite varebilen som gjerningsmannen flyktet i. Dette er fordi de vet hvordan bilen ser ut og kjenner deler av registreringsnummeret.

Mandag kveld var mannen fortsatt på frifot, til tross for intens politijakt hele dagen, melder VG.

Politiet har til nå heller ikke funnet kniven den etterlyste brukte til å stikke de tre mennene.

To alvorlig skadd

To av de tre ble lagt inn på Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader. Begge har blitt operert i løpet av mandag og vil bli avhørt av politiet så snart det lar seg gjøre.

Den ene ble stukket i brystregionen i nærheten av hjertet, mens den andre ble stukket i siden.

– Først ble det sagt at de var kritisk og livstruende skadd. Klokka 6.30 fikk vi melding fra sykehuset om at tilstanden er nedjustert til stabil, altså ikke livstruende, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB.

Den tredje av ofrene jobber som dørvakt på utestedet der hendelsen skjedde. Han hadde på seg stikksikker vest og slapp uskadd fra angrepet.

Knivstikkingen fant sted utenfor Finnegan's Irish Pub i sentrum av Bergen. Stedet var i ferd med å tømmes for folk da politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 3.18.

Flere spor

De innlagte er begge 34 år gamle og var gjester på stedet. Også gjerningsmannen var gjest på Finnegan's. De skadde mennene er østeuropeere som er fast bosatt i Bergen.

Operasjonslederen sier at politiet har en del spor å gå etter i jakten på gjerningsmannen.

– Vi vil blant annet gå gjennom opptak fra overvåkingskameraer i området, sier han.

Gjerningsmannen skal ha kjørt fra stedet i en hvit varebil som politiet har fått gode beskrivelser av.

– Vi mener vi skal klare å identifisere bilen ut fra den informasjonen vi har fått, sier politiadvokat Janne Heltne i Hordaland politidistrikt.

Hun legger til at det ikke er noen kjent relasjon mellom de skadde og gjerningsmannen.

Blødende på bakken

Politi og ambulansepersonell kom raskt til stedet. Området rundt utestedet ble sperret av og vitner ble avhørt. Flere skal ha sett selve knivstikkingen.

Gjerningsmannen skal ha nordafrikansk utseende og var iført et hodeplagg, muligens en sixpence. Vitner mener han også hadde på seg en åpen skjorte.

– Jeg gikk ut av Finnegan's. Da kom det tre dørvakter løpende. Den ene var stukket i vesten, sier et vitne til Bergensavisen.

Utenfor stedet lå de to mennene blødende på bakken, mens dørvaktene løp etter gjerningsmannen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus