Meny

Omgjør omstridt benådning i Marokko

Flere marokkanere demonstrerte fredag mot at kongen hadde benådet en dømt overgriper. Politiet grep hardhendt inn mot demonstrantene, men søndag omgjorde kongen benådningen. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Mohamed av Marokko omgjorde søndag benådningen av en spanjol dømt for voldtekt av flere barn. Benådningen har skapt raseri i Marokko.

Kongen har bestemt seg for å trekke benådningen som ble gitt, heter det i en uttalelse sitert av nyhetsbyrået MAP søndag kveld.

Den spanske mannen ble for halvannet år siden idømt 30 års fengsel i Marokko for voldtekt av elleve barn, det yngste fire år gammelt.

Sammen med 47 andre spanjoler ble han benådet av kong Mohamed VI på forespørsel fra spanske kong Juan Carlos. Den spanske kongen besøkte Marokko i juli.

Hvilken betydningen omgjøringen får, er uklart. Ifølge flere medier har den overgrepsdømte spanjolen dratt fra Marokko. Den marokkanske justisministeren skal nå diskutere saken med spanske myndigheter, ifølge MAP.

Benådningen skapte sterke reaksjoner i Marokko, og fredag viste flere sin vrede i en demonstrasjon i Rabat. Kong Mohamed sier han ikke var klar over hvilke forhold den spanske mannen var dømt for.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus