Haugesund vant enkelt da Sandnes Ulf så rødt

Haugesund kunne juble for seier på AKA Arena ikveld tross marerittstart. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund vartet opp med offensiv, underholdende fotball da de slo Sandnes Ulf med 3-1 i eliteserien søndag. Gjestene fra Sandnes så rødt i jakten på sin fjerde strake seier.

Haugesund – Sandnes Ulf 3-1 (2-1)

4347 tilskuere

Mål: 0-1 Fredrik Torsteinbø (2), 1-1 Daniel Bamberg (7), 2-1 Dusan Cvetinovic (29), 3-1 David Myrestam (76).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Kenneth Sola, Marius Helle, Sandnes Ulf.

Rødt kort: Henrik Furebotn (41), Sandnes Ulf.

Lagene:

Haugesund (4-2-3-1): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Dusan Cvetinovic, Umaru Bangura, David Myrestam – Ugonna Anyora, Eirik V. Mæland (Joakim Våge Nilsen fra 80.) – Daniel Bamberg, Tor Arne Andreassen, Michael Haukås (Geir Ludvig Fevang fra 66.) – Henrik K. Johansen (Pontus Engblom fra 66.).

Sandnes Ulf (4-4-2): Sean McDermott – Edier Frejd, Milos Mihajlov, Johnny Lundberg, Kenneth Sola – Fredrik Torsteinbø (Zymer Bytyqi fra 87.), Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson (Nemanja Jovanovic fra 76.) – Henrik Furebotn, Marius Helle (Steven Lennon fra 46.).

Haugesund 3 - 1 Sandnes Ulf

Allerede etter 41 minutters spill fikk Henrik Furebotn marsjordre etter en stygg takling av Dusan Cvetinovic.

Nettopp Cvetinovic har blitt en viktig tilvekst i Haugesund-laget. Han kom til klubben som Bosman-spiller, og i sin annen opptreden headet serberen inn 2-1-scoringen rette før det var spilt en halvtime av matchen.

– Dette var en viktig seier og det var fint at jeg kunne bidra denne gangen. Dermed fikk jeg rettet opp den straffen jeg lagde sist mot Sogndal, sa Cvetinovic.

Den 24-årige midtstopperen har tidligere spilt for Vaduz (Liechtenstein) og Grasshoppers (Sveits). Sammen med Umaru Bangura har Haugesund fått på plass et bunnsolid midtstopperpar.

Han roste Daniel Bamberg for den fint slåtte corneren som han styrte inn med hodet.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug roste midtstopperparet.

– Men de har fortsatt litt å lære, og av og til synes jeg Cvetinovic er noe nonchalant, mente han.

Drømmeåpning

Sandnes Ulf fikk en drømmeåpning med scoring allerede etter to minutters spill. Fredrik Torsteinbø fikk et innlegg fra venstrekanten som han kontrollert satte til side for Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet.

Se høydepunktene fra kampen:

Fem minutter senere sørget Daniel Bamberg for utligning med et frispark fra rundt 20 meter som skiftet retning og satte gjestenes målvakt Sean McDermott sjakk matt.

Dusan Cvetinovic sørget for Haugesund-ledelse etter 29 minutter spill. Hjemmelagets nyttige midtstopper headet ballen i mål fra kort hold etter corner.

Med knottene først

Rett før pause måtte Henrik Furebotn ut av banen til en tidlig dusj. Sandnes Ulfs angriper skled inn med knottene først på Dusan Cvetinovic og fikk rødt kort direkte. Gjestene var nede på ti mann etter 41 minutters spill.

I annen omgang presset Haugesund på for flere scoringer, og uttelling ble det da David Myrestam klinket inn 3-1-scoringen med venstrebeinet i det 76. spilleminutt.

Treneren til Sandnes Ulf var skuffet etter oppgjøret.

– Vi var med på notene en god stund, inntil batteriene gikk tomme, sa Sandnes-trener Asle Andersen.

Han mente dessuten at det var strengt å idømme rødt kort direkte til Furebotn for taklingen på Cvetinovic.