Strømsgodset lyktes endelig på bortebane

Simen Brenne sørget for ledelse til Strømsgodset allerede etter to minutter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Strømsgodset sørget for Sarpsborgs femte strake tap da drammenserne vant 4-2 på bortebane. Før det hadde Ronny Deilas menn tapt tre strake utekamper.

Sarpsborg – Strømsgodset 2– 4 (1-2)

3620 tilskuere.

Mål: 0-1 Simen Brenne (3), 1-1 Tom Erik Breive (33), 1-2 Adama Diomande (45), 2-2 Aaron Samuel (54), 2-3 Jarl-André Storbæk (55), 2-4 Bismark Adjei-Boateng (83).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Simen Brenne, Adam Larsen Kwarasey, Muhamed Keita, Strømsgodset.

Lagene:

Sarpsborg (4-2-3-1): Christian Sukke – Claes Kronberg, Christian Brink, Ole Heieren Hansen, Jérémy Berthod – Gudmundur Thórarinsson, Tom Erik Breive (Olav Øby fra 83.) – Magnus Sylling Olsen, Martin Wiig, Thórarinn Valdimarsson (Mohamed Elyounoussi fra 63.) – Aaron Samuel.

Strømsgodset (4-4-2): Adam Larsen Kwarasey – Lars-Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Jørgen Horn, Jarl-André Storbæk – Simen Brenne (Bismark Adjei-Boateng fra 57.), Martin Rønning Ovenstad (Abdisalam Ibrahim fra 76.), Stefan Johansen, Gustav Wikheim (Muhamed Keita fra 67.) – Adama Diomande, Ola Kamara.

Sarpsborg08 2 - 3 Strømsgodset

Sarpsborg fikk scoring imot på alle de verst tenkelige tidspunktene, og til slutt klarte de ikke å mobilisere mer krefter. Utover i 2. omgang viste Strømsgodset hvorfor de kjemper om seriegull, men sarpingene var med i kampen til etter at Aaron Samuel utlignet til 2-2.

Kreftene og moralen til hjemmelaget tok slutt da Strømsgodset gikk rett i angrep og satte inn 2-3. Den siste halvtimen dominerte gjestene totalt.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne borte etter å ha tapt noen kamper. Vi manglet litt på toppnivået, men jeg er fornøyd med den siste halvtimen, sa Deila.

Han testet ut en 4-4-2-formasjon med halvveis suksess.

– Det gikk noenlunde greit, og vi scoret to fine mål. Vi la om til 4-3-3 i annen omgang for å få mer kontroll defensivt. Da hevet også laget seg, mente Godset-treneren.

Heldig pauseledelse

Gjestene fikk en drømmestart på kampen da Simen Brenne stanget inn 1-0 allerede etter tre minutters spill.

Fra drøye kvarteret våknet hjemmelaget, og til slutt fikk Sarpsborg uttelling for presset. Adam Larsen Kwarasey ble tvunget til å redde et tilbakespill med hendene etter 33 minutter, og Tom Erik Breive banket det påfølgende frisparket fra åtte meter i mål.

Se høydepunktene fra kampen her.

I omgangens siste minutt viste Adama Diomande mestertakter da han enkelt fintet bort hjemmelagets midtstopperduo og vippet ballen i nettet. En glimrende scoring av Diomande sørget for en noe ufortjent ledelse til pause.

Godset-dominans

Sarpsborg fortsatte å angripe i 2. omgang og fikk fortjent uttelling. Aaron Samuel var råsterk i duell med Jørgen Horn og satte inn 2-2 ti minutter ut i omgangen.

Men kun minuttet senere sto forsvarsspillet igjen til stryk hos hjemmelaget. Jarl-André Storbæk fikk stå helt upresset på 20 meter og banket ballen i krysset. Derfra og ut var det bare ett lag på banen. Innbytter Bismark Adjei-Boateng sto umarkert på første stolpe på et hjørnespark og pirket inn 2-4 snaue ti minutter før slutt.

– Jeg var fornøyd med førsteomgangen. Da var vi opp mot makspotensialet og burde kanskje ha ledet. Etter 2-2 ble guttene redde for å miste det ene poenget, sa Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen.

Tidlig seriefinale

Sarpingene står med fem strake tap i eliteserien og ligger med 17 poeng på en foreløpig kvalifiseringsplass. Etter en god start på sesongen står Brian Deane foran en virkelig utfordring i sin første trenerjobb.

– Jeg er fornøyd med troppen. Vi har tatt mange poeng med den. Men i løpet av kort tid kommer det inn én eller to spillere som har erfaring og er ledertyper, sa Berntsen.

Strømsgodset har etter en liten formsvikt på forsommeren fått sving på sakene. Gode forsterkninger i Ola Kamara og Flamur Kastrati gjør at drammenserne har gode sjanser til å holde veien inn i år.

– Vi står foran en spennende uke med europacup og Rosenborg borte (kommende helg), sa Deila.