Meny

Drapssiktet 42-åring fremstilles for fengsling mandag

Politiet sperret av et større område rundt stedet der en kvinne ble funnet livløs lørdag. Kvinnens eksmann er pågrepet og siktet for drap. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på sin 39-årige ekskone i Larvik lørdag, fremstilles for varetektsfengsling i Tønsberg mandag.

Mannen har erkjent drapet på sin tidligere ektefelle, og har ifølge sin forsvarer også erkjent straffskyld. 42-åringen meldte seg selv hos politiet i Larvik ved 12.30-tiden lørdag og fortalte at han hadde drept sin ekskone.

Firebarnsmoren ble kort tid etter funnet livløs i vannet ved Larvik havn. Alle gjenopplivingsforsøk var resultatløse, og kvinnen ble erklært død kort tid etter.

– Den siktede har i dag hatt et møte med sin advokat, og vi er enige om at han ikke skal avhøres før etter fengslingsmøtet, opplyser politiadvokat Hanne Solheim i Vestfold politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Motivet for drapet er uklart, og politiet ønsker ikke å fortelle hvordan de mener drapet har skjedd. Avdøde skal sendes til obduksjon, slik at dødsårsaken kan fastslås med sikkerhet.

Parets fire mindreårige barn tatt hånd om av barnevernet. Både den siktede og den drepte kvinnen er norske borgere, men av utenlandsk opprinnelse, opplyser politiet.

Den siktede 42-åringen har fått oppnevnt advokat Søren Øyvind Hellenes som sin forsvarer.

– Jeg har hatt møte med min klient i dag og kan bekrefte at han erkjenner straffskyld, sier Hellenes til Østlands-Posten.

– Han er nå svært preget av den situasjonen han nå er i, men utover det vil jeg ikke kommentere noe av det som kom fram i samtalene med min han, sier advokaten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus