Meny

Rekordkraftig vind skaper skytetrøbbel på Oppdal

Landsskytterstevnet på Oppdal har vært herjet av kraftig vind. Foto: Jørn Njøs / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsskytterstevnet tar sjansen på å fortsette tross vindens herjinger på Oppdal lørdag. Ifølge Adresseavisen ble vindstyrken på et tidspunkt målt til vanvittige 248 km/t.

Offisielle vindmålinger viser at vinden var oppe i 69 meter per sekund, skriver avisen. Meteorologisk institutts statistikker forteller at det kun én gang tidligere er målt kraftigere vindkast i Norge: 28. desember i 2007 registrerte vindmåleren ved Kråkenes i Sogn og Fjordane et vindkast på 69,9 m/s.

5600 deltakere fra hele landet er på plass under Landsskytterstevnet på Oppdal. Flere hundre av dem befant seg på arenaen da stormen satte inn lørdag.

– Dette blir dyrt. Det er store kostnader forbundet med skader på storskjerm, telt, fortelt og campingvogner, opplyser stevnepresident Ebbe Deraas til Adresseavisen.

Ryddemannskaper fra arrangøren og Heimevernet jobbet til langt på natt med å rydde og bygge opp arenaen til søndagens konkurranse. Søndag formiddag så Deraas noe lysere på situasjonen.

– Vi har fått på plass alle banene og startet med det første oppropet klokken 7.30. Det er en fin bris og skarp sol, sa han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus