Dykker alvorlig skadd i ulykke i Bodø

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene ligger på sykehus i Tromsø med alvorlige skader etter en arbeidsulykke ved Tverlandsbrua i Bodø lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen jobbet som dykker ved brua som er under oppføring. Han jobbet med å kutte stålkonstruksjoner under vann da han fikk deler av konstruksjonen over deg og liggende fastklemt på havbunnen. Rask reaksjon fra de to andre i dykkerlaget førte til at mannens tilstand søndag er alvorlig, men stabil.

De to andre fikk mannen raskt opp av vannet og startet livreddende førstehjelp.

Mannen ble først sendt til Nordlandssykehuset, men sendt videre til sykehuset i Tromsø på lørdagskvelden. Skadene ble lørdag betegnet som kritisk, men mannen viste raskt tegn til bedring.

Politiet etterforsker saken og har sikret seg videoopptak av ulykken.

– Entreprenøren tar opp alt som skjer så dokumentasjonen er god, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.33.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen og entreprenør Reinertsen har opplevd tre alvorlige hendelser på brua siden byggestart i 2011, skriver Avisa Nordland.

I 2011 veltet en kran, og i 2012 knakk en kranbom. Ingen ble skadd i de to ulykkene, som likevel betegnes som dramatiske. I 2012 falt reisen som sikrer konstruksjonen sammen under demontering. Dette førte til byggestopp for prosjektet. Tverlandsbrua på riksvei 80 mellom Løding og Vikan i Bodø, skal etter planen stå ferdig i høst. (©NTB)