Meny

Neymar lider av blodmangel

Neymar sliter med blodmangel og må endre kostholdet. Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona-stjernen Neymar er satt på spesialdiett etter at klubbens medisinske personal har sett tegn til blodmangel, ifølge avisen El Pais.

Det skjer kun få dager etter at 21-åringen debuterte for klubben han ble solgt til tidligere i sommer. Barcelonas klubbleger skal ha mistenkt at Neymar lider av blodmangel da han startet treningen etter sommerferien.

– Neymar blir behandlet av Barcelonas leger for anemi med tilstrekkelig kosthold og økt mengde vitaminer, skriver El Pais søndag. Avisen oppgir ingen kilde bak historien.

Les også: Neymar: - Verdsetter vennskap med Messi

Barcelona har foreløpig ikke uttalt seg offisielt om saken, men klubben har tidligere bekreftet at brasilianeren fjernet mandlene etter å ha ledet landslaget til seier i kontinentcupen i juni.

Blodmangel, også kalt anemi, kan helbredes, men det er en diagnose som kan være svært ødeleggende for toppidrettsutøvere. Mangelen på røde blodlegemer kan føre til tretthet og redusert arbeidsevne.

Les også: Superduo med gigantseier

Da Neymar gjennomførte den medisinske testen i Barcelona, uttrykte lege Ricard Pruna bekymring over spillerens lave vekt på 64,5 kilo. Trolig vil klubben be stortalentet om å gjøre flere økter på styrkerommet framover.

Neymar debuterte på hjemmebane mot gamleklubben Santos fredag kveld. Han spilte én omgang i Barcelonas 8-0-seier.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus