Meny

15 personer, 20 hester og ti hunder evakuert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet måtte lørdag kveld evakuere 15 personer, 20 hester og ti hunder fra to eiendommer da en låve begynte å skli ut ved Lørenfallet i Sørum. Området er inntil videre sperret i frykt for leirras.

Politiet måtte lørdag kveld evakuere 15 personer, 20 hester og ti hunder fra to eiendommer da en låve begynte å skli ut ved Lørenfallet i Sørum.

Geologer var på befaring på stedet søndag formiddag for å vurdere rasfaren.

– Geologene anbefaler at evakueringen opprettholdes til mandag morgen, da kommer det boreutstyr på plass som vil gi oss flere svar, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til NTB.

Beboerne på de to eiendommene får likevel lov til å gå inn og stelle smådyr, forteller operasjonslederen, men de får ikke lov til å overnatte.

– Det er et ridesenter på en av eiendommene og hestene er flyttet over på en av nabogårdene, sier Hallås.

Området rundt gården på Sørum er en såkalt «rød sone».

– Det betyr at det er et område som kan være utsatt for kvikkleireskred. Dette er en faresone vi må se nærmere på, sier Anne G. Søby, planrådgiver i Sørum kommune til Romerikes Blad.

Både en låve og en fjøs er i ferd med å skli utfor en skråning, meldte brannvesenet på Romerike lørdag kveld.

– Det var en person inne i låven da den begynte å bevege seg. Heldigvis kom vedkommende seg ut, sier brannvesenets utrykningsleder Arnold Bråthen.

Brannvesenet fikk meldingen om at låven hadde begynt å bevege på seg i 21.30-tiden lørdag kveld.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus