Meny

Svenskene krangler om fargen på slottet

KRANGEL: Slottet i Stockholm skal males, men det krangles om fargevalget. Foto: Lise Åserud/ NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholms slott skal males. Men ikke alle er like begeistret for fargenyansen som slottsarkitekt Andreas Heymowski nå skal prøve ut.

Etter lange diskusjoner skal en del av slottet i Gamla stan prøvemales i en fargenyanse som av Heymowski betegnes som «gulrosa». Først etter prøvemalingen skal den endelige beslutningen tas om fargen på slottet.

Madeleine Sjöstedt, byråd for kultur og eiendom i Stockholm, er lite tilfreds med Heymowskis fargevalg. Slottet bør i stedet får tilbake gulfargen det hadde da det sto klart i 1754, skriver hun i et innlegg i avisa Dagens Nyheter.

Heymowskis gulrosa farge er bare en «lysere variant av dagens brunaktige kulør», mener byråden.

Les også: Prinsesse Madeleine vurderte å gjøre som Märtha Louise

«Vi er mange som har håpet på at bygningen skal få en lys og lett gul nyanse som løfter fram, lyser opp og gleder både beboere og turister», skriver Sjöstedt.

Heymowski har på sin side argumentert for at slottet ikke bør «poppe opp» av bybildet, men i stedet uttrykke «en tilbakeholden dominans».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus