Meny

Erna Solberg snur om nullskattytere

RETRETT: Det kan likevel bli flere tusen nullskatteytere dersom Høyre kommer i regjering, på tross av Erna Solbergs tidligere løfter om det motsatte. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg kan ikke lenger love at valgløftet om å fjerne formuesskatten ikke skal gjøre landets rikeste til nullskattytere, skriver VG.

De siste årene har statsministerkandidaten en rekke ganger sagt at et Høyre i regjering ikke vil føre til at flere blir nullskattytere, til tross for at formuesskatten skal fjernes.

I boken «Mennesker, ikke milliarder» fra 2011 garanterte Høyre-lederen at Høyre under hennes ledelse «ikke ville bli med i en regjering som aksepterer at folk kan bli nullskattytere». Dette løftet gjentok hun i VG 22. november i fjor.

Les også: Lokal høyre-politikere lover like mye til kommunene som i dag

Beregninger Finansdepartementet har gjort på grunnlag av partiets modell for å kutte denne skatten, viser imidlertid at Solbergs valgløfte vil gjøre minst 4.000 personer som ikke er minstepensjonister, til nullskattytere, skriver VG. De fleste av dem som vil ende opp med null i skatt, er næringsdrivende med store fradrag, ifølge beregningene. Overfor VG omtaler Solberg søndag sitt tidligere løfte som en ambisjon:

– De rikeste i Norge skal betale skatt. Det er vår ambisjon at når du tjener penger, ikke går med tap, så skal du betale skatt i Norge. Det tror vi at vi skal få til, sier statsministerkandidaten.

Tidligere har Solberg blant annet sagt at hun vil sikre seg mot at skattepolitikken endres så mye og så raskt at det åpnes et vindu for nullskattytere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus