Meny

Spanjolene tror statsministeren løy

Spanias statsminister Mariano Rajoy får ikke tommelen opp fra velgerne i en ny meningsmåling. 72 prosent mener han løy for nasjonalforsamlingen om en korrupsjonssak, og 60 prosent mener han bør gå, ifølge målingen i avisen El Mundo. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 72 prosent av spanjolene tror statsminister Mariano Rajoy lyver når han hevder han ikke har latt seg bestikke, ifølge en meningsmåling.

Rajoy måtte tidligere i uka forsvare seg i nasjonalforsamlingen mot anklager om at han og andre medlemmer av hans konservative parti hadde mottatt bestikkelser. Han avviste kravet om at han må gå av og hevdet han ikke hadde mottatt penger ulovlig.

Blant tilhengerne av hans eget parti, Partido Popular, er det 43 prosent som ikke tror Rajoy snakket sant i nasjonalforsamlingen, ifølge meningsmålingen som ble offentliggjort i avisen El Mundo.

Les også: Spanias statsminister i tekstetrøbbel

Over 90 prosent av opposisjonens tilhengere tror han løy, og 60 prosent av alle de 1.000 spurte mener Rajoy burde gå av.

Undersøkelsen er utført av meningsmålingsinstituttet Sigma Dos og har en feilmargin på rundt tre prosent.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus