Meny

Bergwall ønsker gransking av drapsdommene

Onsdag ble Sture Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, frikjent for det åttende drapet, og han er dermed renvasket. Nå håper han å snart komme ut av det rettspsykiatriske instituttet Säter. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sture Bergwall, også kjent som Thomas Quick, mener det må nedsettes en kommisjon for å undersøke hvordan han kunne bli uskyldig dømt for åtte drap.

– Det er jo aldeles forferdelig det som har skjedd. Hvordan kunne det gå så galt? Det er veldig viktig at en kommisjon ser på dette, sier Bergwall til NRK.

Onsdag ble han frikjent for det åttende drapet, og han er dermed renvasket. Nå håper han å snart komme ut av det rettspsykiatriske instituttet Säter.

Bergwall ble dømt for drap basert på forklaringene sine, til tross for at det aldri ble funnet noe bevis for drapene.

Les også: Siste tiltalen mot Sture Bergwall frafalles

Drapene på de norske jentene Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik var blant dem han ble dømt for. Han sier det ikke var vanskelig å overbevise politiet om at han sto bak drapene.

– De var minst like store pådrivere som meg. Jeg fikk jo all informasjon under avhørene, og det kommer veldig tydelig fram hvis man studerer rettsdokumentene og avhørene. Da kan man se hvordan jeg ble ledet. Det er derfor jeg i dag er frikjent, sier han.

Les også: Therese-saken foreldet

Han sier han tilsto drapene som følge av at han var psykisk syk og brukte enorme mengder narkotiske stoffer.

Nå håper han at han blir tatt på alvor, og at det blir gransket hvordan han kunne bli uskyldig dømt.

Les også: Sture Bergwall er frikjent for alle åtte Quick-drap

Se og les ABC Nyheters intervju med Bergwall: Drømmer om å møte Therese

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus