Het Molde-duo ordnet seier over Brann

HJEMMESEIER: Molde tok tre viktig poeng på Aker Stadion lørdag ettermiddag.

Molde kunne kontrollere til seier etter at Brann fikk en tidlig utvisning lørdag. Jo Inge Berget og Fredrik Gulbrandsen scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren.

Brann-stopper Daniel Mojsov fikk marsjordre allerede etter 13 minutter. Makedoneren plukket opp to gule kort for ufine taklinger mot nettopp Gulbrandsen og Berget.

Med 11 mot 10 tok Molde kontroll på kampen, men samtidig lot blåtrøyene Brann skape for mye trøbbel før pause, mente manager Ole Gunnar Solskjær.

– De klarte likevel å skape trøbbel for oss. Vi var for svake i første omgang. Etter det handlet det om å kontrollere og ikke sende alle mann i angrep. Vi måtte ha tre poeng i dag, sa han til TV 2.

Verken Brann-trener Rune Skarsfjord eller Mojsov selv var særlig fornøyd med det andre gule kortet. Midtstopperen mente han ble for hardt straffet og fikk støtte av lagkameratene, som mente at utvisningen preget kampen for mye.

Se høydepunktene fra kampen:

– Vi kom et par meter på etterskudd i alle dueller. Det ble for tøft i dag, men jeg er stolt av guttenes innsats, sa kaptein Tomasz Sokolowski.

Gulbrandsens første

I Moldes midtukekamp i mesterligakvalifiseringen mot Legia Warszawa, var det Fredrik Gulbrandsen som måtte av banen etter to billige gule kort. Lørdag spilte han samtlige 90 minutter og punkterte kampen da han satte inn 2-0 på pasning fra Berget i det 74. minuttet.

Molde gikk til pause med 1-0 etter at Berget scoret etter drøye halvtimen. Han fikk en enkel jobb med å dunke ballen inn fra kanten av 16-meteren da Piotr Leciejewski plasserte seg håpløst i Brann-målet.

Hjemmefansen kunne klappe 18-åringen Mats Møller Dæhli inn ved pause. Den tidligere Manchester United-spilleren spilte sin første seriekamp for blåtrøyene.

Komisk Hoseth-blemme

Brann er laget som «alltid» scorer i Molde, men i årets bortekamp endte Skarsfjords menn målløse for første gang på 19 forsøk. Treneren forklarte at han er drittlei av den lange rekken uten borteseirer.

– Vi løste det tilnærmet perfekt i første omgang. Hadde vi satt én av de to sjansene våre, kunne vi gått med oss noe hjem, sa Skarsfjord.

Mojsovs utvisning ble den store «snakkisen» etter kampen. Molde-veteran Magne Hoseth måtte på sin side innrømme at han ikke hadde fått med seg det røde kortet.

– Jeg fikk beskjed etter kampen om at vi hadde spilt mot 10 mann. Det fikk jeg ikke med meg.

En lattermild Solskjær ristet på hodet og visste ikke helt hva han skulle si.

– Det skal ikke være mulig. Det er lenge siden Magne har spilt, men ... ja, lød det fra Molde-sjefen.

Hans lag klatret til 10.-plass på tabellen etter trepoengeren. Hjemmesterke Brann er nummer fem.