Meny

Lite spilletid for eliteserieimportene

Rosenborgs Tobias Mikkelsen var ett av flere utenlandske nykjøp som ikke fikk spilletid i forrige eliteserierunde. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43 prosent av de nyinnkjøpte utlendingene i herrenes eliteserie i fotball, startet ikke i forrige ligarunde, skriver VG.

Ifølge avisen er 42 utenlandske spillere hentet av eliteserieklubber før inneværende sesong. Kun 24 av disse var i startoppstillingene hos sine klubber forrige helg. I tillegg fikk seks av dem spilletid som innbyttere.

Norske fotballeksperter er enige om at utviklingen er dårlig for norsk fotball. NRKs Karl-Petter Løken mener klubbene kaster bort både penger og talent.

– Det overrasker meg veldig og vitner om at det er gjort en for dårlig jobb i forkant. Man fratar ungguttene muligheten, og da kaster man bort talent. Det er en feilprioritering og feildisponering av penger. Jeg vil kalle det å kaste penger ut vinduet, sier han til VG.

Viasat-kommentator Roar Stokke mener at utenlandsimportene står i veien for utviklingen av et godt norsk fotballandslag.

– Skal vi få fram et landslag som spiller god fotball og har noe i sluttspill å gjøre, så er god spillerutvikling den eneste veien dit. De unge talentene må spille for norske lag og bli så gode at de blir attraktive for utenlandske klubber, slår Stokke fast.

Totalt er det 127 utlendinger i eliteserien. Av de 42 som ankom før 2013-sesongen, var seks utelatt fra troppene sist helg. Like mange var ubenyttede reserver.

Les flere fotballnyheter her.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus