Flere drept i selvmordsangrep i Jalalabad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst åtte sivile ble drept i et selvmordsangrep i den afghanske byen Jalalabad lørdag, ifølge politiet. Flere av de rammede var barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En selvmordsbomber detonerte ifølge politiet en bilbombe i nærheten av det indiske konsulatet i den østafghanske byen, og det lød skyting i området i minst en time etter eksplosjonen.

– Selvmordsbomberens mål var det indiske konsulatet i Jalalabad by. Men han ble identifisert av politiet rundt 100 meter fra konsulatet, så han detonerte sprengstoffet i nærheten av en moské, sier politisjef Sharifullah Amin i provinsen Nangarhar.

Ifølge Amin ble åtte sivile drept og 22 såret, flere av dem barn som deltok på Koran-undervisning i moskeen. Det var store skader på bygningene rundt eksplosjonsstedet.

Ingen kom til skade på det indiske konsulatet, opplyser indiske myndigheter, men veiene rundt bygningen ble stengt av etter angrepet.

Jalalabad og ligger langs hovedfartsåren mellom den pakistanske grenseregionen og Afghanistans hovedstad Kabul og har opplevd en rekke angrep de siste årene. Taliban sier i en uttalelse at de ikke står bak lørdagens angrep.

Indiske interesser har vært utsatt for angrep i Afghanistan også tidligere. I 2008 ble den indiske ambassaden rammet av et bilbombeangrep. Over 60 personer ble drept.