Meny

Statsadvokat kritiserer Øygards mediestrategi

- BRUKTE MEDIENE: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter mener medieoppmerksomheten rundt Øygard-saken «i all hovedsak skyldes domfeltes strategiske bruk av mediene». Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsdømte Rune Øygard får krass kritikk av statsadvokat Thorbjørn Klundseter, som mener den tidligere ordføreren har brukt enhver mulighet til å prosedere saken i mediene.

Kritikken kommer fram i et kommentarskriv statsadvokaten har levert til Høyesterett i forbindelse med ankene av saken, melder VG.

Klundseter mener medieoppmerksomheten rundt saken «i all hovedsak skyldes domfeltes strategiske bruk av mediene», og skriver at Øygard har brukt enhver anledning til å bruke mediene til sin fordel.

Statsadvokaten, som var aktor i saken mot 54-åringen, mener ikke at Øygards bruk av mediene alene gir grunnlag for å behandle saken i Høyesterett. Men ifølge ham har ikke lagmannsretten tatt nok hensyn til belastningen denne har fått for den fornærmede jenta.

Les også: Øygard-fornærmet anker erstatningsbeløpet

Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, er uenig i kritikken, og viser til at klienten har rett til å hevde sin uskyld.

– Jenta har fra første stund hatt en bistandsadvokat som har kommentert saken fortløpende, og aktivt, og dessuten har fornærmede selv stilt opp i en rekke intervjuer, sier advokaten til VG.

Alle de tre partene i overgrepssaken har levert inn anker, og en avgjørelse fra landets høyeste rettsinstans er ventet i løpet av august.

Eidsivating lagmannsrett dømte tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot den fornærmede jenta fra hun var 14 til hun var 15 år. Øygard selv har anket dommen til Høyesterett for feil i saksbehandlingen og på straffeutmåling. Påtalemyndigheten har anket straffeutmålingen, noe Øygard har motanket på.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus