Meny

USA varsler om mulig al-Qaida-angrep

ADVARER: USAs utenriksminister John Kerry. (Foto: AP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA stenger flere ambassader i Midtøsten søndag på grunn en mulig terrortrussel. Amerikanere i utlandet bes om å være på vakt.

Ambassadene i Egypt, Libya, Kuwait og Irak er blant dem som stenger, ifølge CNN.

En kilde sier til TV-kanalen at trusselen er «troverdig og alvorlig».

Tror det skjer i august

USAs utenriksdepartement bekrefter at det er snakk om en trussel knyttet til terrornettverket al-Qaida og tilknyttede grupper.

Faren er spesielt stor i Midtøsten og Nord-Afrika, og et angrep kan finne sted når som helst i august, heter det i globalt reiseråd fra utenriksdepartementet.

Ifølge reiserådet er det fare for et terrorangrep mot kollektivtrafikk eller annen infrastruktur som anvendes av turister.

Lederne i Kongressen ble fredag informert om trusselen, opplyser demokratenes Nancy Pelosi.

Stenges i flere dager

Både ambassader og konsulater i en rekke muslimske land holder stengt søndag på grunn av truslene. Det er snakk om i alt 17 utenriksstasjoner, ifølge CBS News.

Utenriksstasjonene kan komme til å bli stengt i flere dager.

Den 11. september er det ett år siden det amerikanske konsulatet i libyske Benghazi ble angrepet. USAs ambassadør Chris Stevens og tre andre diplomater ble drept i angrepet, som den al-Qaida-tilknyttede gruppen Ansar al-Sharia angivelig sto bak.

Angrepet utløste politisk strid i USA. Republikanske politikere mente det først ble gitt et feilaktig bilde av angrepet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus