Meny

Nytt avslørende Lewinsky-opptak lekket

NYE AVSLØRINGER: Den amerikanske tabloidavisen National Enquirer hevder å ha fått tilgang til et ikke offentliggjort lydopptak som bekrefter forholdet mellom Bill Cliton og Monica Lewinsky. Foto: Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal vise hvordan Bill Clinton og Monica Lewinsky holdt forholdet hemmelig.

Det er mer enn ett tiår siden de første rapportene om at Monica Lewinsky, og daværende president Bill Clinton sjokkerte amerikanerne.

Forholdet startet ifølge Lewinsky i 1995 da hun som 22-åring startet i en praktikantjobb ved Det hvite hus samme sommer.

Sex-skandalen sprakk i januar 1998 etter at opptak av fortrolige samtaler mellom Lewinsky og kollegaen Linda Tripp ble kjent. Etter en åpen høring, hadde både Lewinsky og Clinton taushetsplikt frem til 2002 om detaljer i forholdet deres.

Les også: Clinton bombardert med sko og tomater i Egypt

Nytt opptak

Ifølge den amerikanske tabloidavisen National Enquirer har de fått tilgang til et ikke offentliggjort lydopptak som bekrefter forholdet.

Det skal være en vaskehjelp tett på Lewinsky som har holdt det skjult.

Det 3 minutter og 47 sekunder lange opptaket ble spilt inn av Lewinsky selv i november 1997, da forholdet mellom hun og Clinton fortsatt var av det seksuelle slaget.

Hun jobbet for Pentagon da hun spilte det inn, og sendte det til Det hvite hus.

I opptaket skal man kunne høre hvordan Lewinsky forsøkte å lokke med seg presidenten for å ha sex. Hun mente Clinton måtte lure sekretæren sin, Betty Currie, for at de to ikke skulle bli oppdaget.

«Det første som må skje er at du må planlegge med Betty at du skal gå fra kontoret klokken 7-halv 8», sier Lewinsky ifølge New York Post som siterer tabloidavisen.

Les også: Reddet av Bill Clinton

– Ikke nekt meg

Lewinsky skal videre ha fortalt at Clinton ikke kan avlyse møtet.

«Deretter sniker du deg ut samtidig som jeg sniker meg over til deg, og vi kan ha en hyggelig liten stund i et kvarter, en halvtime eller hva du vil. Jeg kan ta av meg klærne og begynne...»

«Du kan ikke nekte meg fordi jeg er for søt og bedårende og jeg vil snart ikke ha anledning til å stikke innom lenger», sier hun angivelig i lydbåndet.

Nyheten om det ukjente lydopptaket får nå stor oppmerksomhet i amerikanske medier. Flere aviser tar likevel forbehold når de skriver om saken.

– Selv om National Enquirer ofte blir betegnet som en slibrig spreder av sladder og skrøner, bør det bemerkes at tabloidavisem har avslørt en rekke nasjonale skandaler, skriver Huffington Post.

Les også: Stang synes det er rart regjeringen ikke vil møte Bill Clinton

– Har kjærlighetsbrev

I 2004 kom Clintons selvbiografi «My Life» ut. Boka skal ha gjort Lewinsky rasende ettersom ekspresidenten tonet ned forholdet mellom de to.

Derfor vurderer hun, ifølge flere amerikanske medier, å publisere ukjente kjærlighetsbrev hun mottok fra Clinton.

Hun skal også ha startet å skrive sin egen selvbiografi der hun skal komme med en rekke avsløringer.

Det estimeres at hun kan tjene så mye som 71 millioner kroner på en forlagsavtale.

Lewinsky har holdt en lav profil siden utroskapsskandalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus