Meny

Her er halvparten av innbyggerne seksualforbrytere

Av de 200 innbyggerne i Miracle Village, Florida, er over 100 dømt for seksualforbrytelser. Foto: Google Maps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 200 innbyggerne i Miracle Village i Florida er over halvparten dømt for overgrep og seksualforbrytelser.

Helt sør i Florida, ved utkanten av nasjonalparken Everglades, ligger en liten landsby skjermet og langt unna nærmest by. Her bor rundt 200 mennesker i små idylliske bungalower som tilsammen utgjør stedet med det innbydende navnet Miracle Village.

Men det bor nesten ingen barn i Miracle Village. Og det kommer ikke mange turister hit heller.

Over halvparten av innbyggerne i landsbyen er nemlig dømt for sedelighetsforbrytelser, som for eksempel ovegrep på barn, besittelse av barneporno og lignende.

Det skriver BBC i en lengre reportasje om den spesielle småbyen sør i Florida.

Kan ikke bo i tettbygde områder

Den amerikanske solskinnsstaten praktiserer streng lovgivning overfor dømte sexforbytere. Seksualforbrytere får for eksempel ikke lov til å bosette seg innenfor en radius på minst 300 meter fra skoler, barnehager og lekeplasser. I tillegg får de mange steder heller ikke oppholde seg i nærheten av skolebussens stoppesteder, biblioteker og svømmehaller.

Les også: Sex + vold = sant

Dette gjør at mange dømt for seksuelle overgrep ikke kan bosette seg i tettbefolkede områder. Og det er utgangspunktet for Miracle Village, landsbyen full av seksualforbrytere - grunnlagt i 2009.

Ukentlig kommer det inn mellom ti og tyve søknader fra potensielle tilflyttere, ifølge Jerry Youmans, i inntakskommiteen til Miracle Village og selv en registrert seksualforbryter.

– Vi forsøker å unngå å ta inn personer med en voldelig historie eller som har holdt på med stoff. Vi vil heller ikke ta inn diagnostiserte pedofile. Vi ønsker å beskytte de som bor her allerede, samt de som bodde her før oss, forteller Youmans til BBC.

Ikke bare idyll

Men alt er ikke bare idyll i den Miracle Village. Da byen ble grunnlagt i 2009 var det en del lokal motstand. Kritikken gikk blant annet på at det var for mange domfelte samlet på samme sted.

– For meg er ikke dette noe mirakel i det hele tatt. Kanskje er det det for seksualforbryterne, men for meg er dette mer likt skrekkfilmen Nightmare on Elm Street, sier en kvinne med navn Kathy til BBC.

Som tenåring opplevde hun en brutal voldtekt hvor hun ble truet med kniv. Tiår etter hendelsen, sliter hun fortsatt med å legge traumene bak seg.

Les også: Der ingen ville bu

- Bør få en ny sjanse

Ordfører Colin Walkes i nabobyen Pahokee, tre kilometer unna, mener imidlertid at Miracle City tjener sin misjon.

– Jeg ved at det har vært en del motstand, og det handler om å beskytte vår aller viktigste ressurs, våre barn. Men vi har kommet videre, og dette er et land hvor mennesker som begår feil bør få en ny sjanse. Så lenge politiet har kontroll og det ikke oppstår noen problemer, så kan vi leve med det, sier Walkes.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus