Meny

Pengene fosser inn til Høyres valgkamp

Høyre-leder Erna Solberg kan glede seg over en velfylt valgkampkasse i år. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden 2001 har Høyre fått så mye penger i valgkamp-kassen som i år. Høyre kan få en tykkere lommebok enn Arbeiderpartiet i årets valgkamp, skriver VG.

– Vi har til nå samlet inn litt over 16,4 millioner kroner til vår valgkamp og har fått inn mer penger enn vi trodde, sier Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal til VG.

– Vi må tilbake til stortingsvalget i 2001 for å se tilsvarende beløp. Det er også langt bedre enn de tallene vi så i 2009, sier han.

Arbeiderpartiet har fått inn rundt 17,4 millioner så langt.

– Vi er veldig glad for de bidragene vi får, og er opptatt av at det skal være åpent og offentlig kjent før valget, sier partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen.

Han har lagt merke til at Høyre seiler i en økonomisk medvind for tiden.

– Vi ser at Høyre får inn mye penger fra Rimi-Hagen, Sveaas og Spetalen. Det er helt greit og helt lovlig. Det er folk jeg ser er tjent med å få fjernet formuesskatten, sier Johansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus