Strømsgodset-tap etter overtidsscoring

Ronny Deila og Strømsgodset tapte 1-2 for Jablonec i europaligaens tredje kvalifiseringsrunde torsdag. Her fra forrige kvalifiseringsrunde mot Debrecen. (Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix)

Jan Vosahlik scoret på overtid og sørget for at Strømsgodset tapte 1-2 borte mot tsjekkiske Jablonec i europaligakvalifiseringen torsdag.

Selv om drammenserne fikk et viktig bortemål som gir gode muligheter for avansement, skulle de nok svært gjerne sett at kampen hadde endt 1-1. Men det var absolutt ikke ufortjent at Vosahlik fikk heade ballen i mål på overtid.

Det var tsjekkerne som hadde skapt de fleste og de største sjansene på eget gress. Og det var også de som scoret begge målene i første omgang. For etter at Karel Piták hadde sendt Jablonec i ledelsen på et straffespark etter et drøyt kvarter, var Vit Benes uheldig og satte ballen i eget nett seks minutter før pause.

I annen omgang hadde Ola Kamara en eventyrlig mulighet til å sende Godset i føringen fra fire meter, men avslutningen gikk over. Matchvinner Voshalik og hans lagkamerater, deriblant Tomas Jablonsky, hadde også store muligheter før den endelig satt i nettet på overtid.

Strømsgodset har nå én uke på seg før returoppgjøret hjemme på Marienlyst. Der har hjemmelaget en god statistikk og bør ha gode sjanser til å snu resultatet til avansement.