Meny

Ariel Castro ber om unnskyldning

BEKLAGET: Ariel Castro (53) sammen med sine forsvarere i retten i Cleveland. (Foto: Aaron Josefczyk / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ariel Castro ba om unnskyldning da han møtte i retten torsdag. Han er tiltalt for å ha holdt tre kvinner i fangenskap i årevis i sitt hjem i Ohio i USA og misbrukt dem grovt.

– Jeg vil be om unnskyldning, sa Castro til dommeren da torsdagens rettsmøte startet.

Han la til at han vil forklare seg nærmere senere på dagen.

Ifølge Castros forsvarer Craig Weintraub tar tiltalte fullt ansvar for sine handlinger.

Castro har erkjent straffskyld i saken, hvor han er tiltalt blant annet for bortføring og voldtekt. Han sa seg også skyldig i drap ved å ha slått en av de bortførte kvinnene i magen slik at hun aborterte. Saken omfatter hele 937 tiltalepunkter.

På grunn av tilståelsen slipper han dødsstraff, men han vil etter all sannsynlighet tilbringe resten av livet i fengsel.

Dagbøker

De tre ofrene dokumenterte grusomhetene de har gjennomlevd i sine egne dagbøker, opplyser påtalemyndigheten. Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus klarte på denne måten å holde oversikt over tiden i fangenskap. I dagbøkene beskriver de hvordan de ble voldtatt og holdt fanget i mørket, om frykten for nye overgrep, og også om drømmen om å en dag slippe fri.

Castro ble avslørt da en av kvinnene klarte å rømme i vår.

Det er ventet at også en av de tre kvinnene, Michelle Knight, vil uttale seg kort under torsdagens rettsmøte. Alle Castros tre ofre har mulighet til å vitne, fremlegge en uttalelse skriftlig eller på video eller avstå fra å vitne.

En kilde nær familien til Gina DeJesus sier til nettstedet WKYC at det er lite trolig at noen av de tre vil være til stede under rettssaken.

Amanda Berry viste seg offentlig under en konsert i Cleveland forrige helg.

Et monster?

Forsvarerne til Castro har hevdet at han ikke er et monster, mens statsadvokaten sier at bevisene som vil bli lagt fram torsdag, viser at dette er galt.

– Dere kommer til å trekke samme konklusjon når dere har sett fakta i saken. Dere har ennå ikke sett bevisene, sa statsadvokat Tim McGinty i forrige uke.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus