Væpnet politiaksjon ved Voss

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker rykket ut til Voss etter at Nokas ikke fikk kontakt med en verditransport torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt kl. 14.30 fikk politiet meldingen om at Nokas fikk kontakt med bilen. Politiet visste ikke om bilen var kapret og aksjonerte for å få sjekket bilen.

– Vi fikk melding fra Nokas klokken 14.27 om at de hadde problemer med å få kontakt med en verditransport. Den hadde da passert Voss, og var på vei mot Bergen. Vi har patruljer på ulike steder, og håper å få kontakt innen rimelig tid, sier operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Ved 15-tiden opplyste politiet at bilen var observert av en patrulje ved Dalekvam. Bilen var da fortsatt i bevegelse og politiet forberedte en aksjon.

– Bilen er lokalisert. Vi holder kontroll på den og forbereder å gå til aksjon. Vi vet ikke om det er noe annet enn brudd på rutiner. Vi har hatt visuell kontakt med personell i bilen, sier Gjesdal til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ønsket ikke å gå ut med hvor kjøretøyet befant seg.

Klokken 15.32 ble bilen stoppet i nærheten av Dalekvam.

– Vi har stoppet bilen og har kontroll på føreren. Det dreier seg ikke om noe ran eller ransforsøk, men et sykdomstilfelle, sier Gjesdal til Bergens Tidende.

Bilen var på vei fra Østlandet og til Bergen og skulle gjøre flere stopp underveis. Det var en person i bilen og ifølge TV2 har mannen blitt kjørt lege for kontroll.