Meny

Her er Stavanger-raneren

RAN: Politiet vet lite om mannens bevegelser etter bankranet og Jåtun bekrefter at politiet gjennomgår overvåkningsbilder og bompasseringer i jakten på gjerningsmannen. Foto: Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er mannen som stakk av med en ukjent pengesum fra SR-bank i Stavanger.

Bevæpnet, ikledd svarte klær, med mørk hjelm ble mannen som i går ranet SR-bank i Stavanger fanget av overvåkingskameraer. 

Den ettersøkte mannen beskrives som blond og lyshudet.

Ved 10.30-tiden onsdag formiddag fikk politiet meldingen om ranet i SR-Bank i Stavanger sentrum, nøyaktig en time etter at en verditransport ble forsøkt ranet i Sandnes.

Les også: To ransalarmer i Rogaland onsdag morgen

Beslagla fluktbilen

Politiet har fått inn flere tips i saken, men vet lite om hvem personen er.

– Vi mener det er en og samme person som står bak både ransforsøket i Sandnes og ranet i Stavanger. Men vi utelukker ikke at denne personen har fått bistand fra andre både før og etter, sier Magnus Jåtun, politiinspektør ved Stavanger politistasjon til Aftenbladet.

Det er foreløpig ikke kjent hvor stort utbytte raneren fikk med seg.

– Vi vet fremdeles ikke eksakt hvor mye penger gjerningsmannen fikk med seg, men det er snakk om et beløp på noen tusen kroner, sier Jåtun til Rogalands Avis.

Ber om tips

Politiet har tatt beslag i en hvit Fiat Duplo som de mener er brukt i forbindelse med ranene.

Jåtun sier politiet vet lite om mannens bevegelser etter bankranet, men at arbeidet med å gjennomgå overvåkningsbilder og bompasseringer har startet.

Vitner som kan ha opplysninger om raneren og bilen oppfordres til å kontakte operasjonssentralen på politihuset i Stavanger. Tlf: 51899000.

Les også: – Kvinne banket på ruta til raneren

– Snakket ikke

Ingen vitner skal ha gitt politiet opplysninger om mannens språk eller dialekt, men politiet håper bildene av ransmannen kan bidra til flere tips fra publikum.

– Gjerningspersonen har kun gjort seg forstått ved hjelp av bevegelser og truet med våpen, sier Jåtun til Aftenbladet.

Politiet sier følgende om ranet virker å være godt planlagt:

– Det kan være mange grunner til at han ikke har snakket. Men blant annet ved at han har utstyrt ransbilen med stjålne kjennemerker, så betyr vel det at han har tenkt gjennom hva han skulle gjøre, sier Jåtun til Rogalands Avis.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus