Meny

Ingos VM-belte kan bli auksjonert bort

Den avdøde bokselegendens belte skal auksjoneres bort. Foto: NTB scanpix ( montasje ABC Nyheter)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingemar Johansson slo Floyd Patterson knockout på Yankee Stadium i New York i 1959. Nå kan VM-beltet han sikret seg etter seieren komme på auksjon.

Ingo som han ble kalt, møtte Patterson i ytterligere to VM-kamper, men tapte begge. Han blir likevel sett på som den siste hvite ubestridte tungvektsmesteren i boksing. Mange ting som er spart på etter at boksekarrieren tok slutt, er samlet på et museum i Kviberg i Göteborg.

Men etter at bokseren døde i 2009 har noen av de seks barna og arvingene hans tatt til orde for å selge samlingen, blant annet mesterbeltet fra 1959, skriver Göteborgs-Posten.

Nå går foreningen som står bak «Ingo-museet» ut og oppfordrer sponsorer eller donatorer til å gi penger, slik at samlingene etter Ingemar Johansson kan bli reddet, dersom flertallet av arvingene etter den kjente bokseren bestemmer seg for å selge.

Samlingen skal totalt være verd cirka 2,5 millioner kroner, og lederen for «Ingo-museet», Gunnar Larsson, sier det jobbes for fullt for å beholde samlingen intakt.

Ingo gikk 28 kamper som profesjonell i tungvekt. Han vant 26. Det var bare de to siste VM-kampene mot Floyd Patterson i 1960 og 1961 som endte med tap.

Ingemar Johansson bokset sin aller siste kamp mot Brian London på Johanneshov isstadion i Stockholm 21. april 1963. Det endte med seier på poeng over 12 runder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus