Meny

Tatt på fersken: Sover og leser mens de kjører tog

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togførere som sover, leser og driver med mobilen mens de kjører tog i Argentina er blitt fanget på film.

Det har vært en rekke alvorlige ulykker på jernbanenettet i Argentina de siste årene, noe som har ført til en større etterforskning, spesielt i Buenos Aires.

Installerte kameraer

Som et ledd i etterforskningen ble overvåkningskameraer installert i alle lokmotivene i juni, og bare én måned  senere kommer de sjokkerende resultatene.

Les også: Spansk togfører snakket i telefonen

I videoen over artikkelen kan du se togførerne drive med alt annet enn å føre tog. Én sover, mens en annen leser bok og trykker på mobiltelefonen – i fart.

Må på skolebenken

Transportminister i Argentina, Florencio Randazzo, sa torsdag at alle togførerne i Buenos Aires må gjennom nye eksamener og 100 undervisningstimer.

Tognettet i Argentina har lenge blitt kritisert for å være i dårlig stand. I juni ble tre mennesker drept da et passasjertog krasjet inn i et annet tog på en stasjon i utkanten av Buenos Aires. I februar 2012 mistet 51 personer livet og over 700 skadet, da et tog krasjet inn i en vegg på en stasjon i Buenos Aires i rushtiden.

Se videoen av ulykken her:

I 2011 kolliderte to tog og en buss i rushtiden. 11 mennesker omkom og mer enn 200 ble såret. Se video av hendelsen her:

Et tog krasjet med en bil i Argentina i september 2011. Her mistet heldigvis ingen livet.

Se video av hendelsen her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus