Meny

FN-observatørene får tilgang til tre steder i Syria

Folk leter etter overlevende etter et angrep i Aleppo. Foto: REUTERS/Malek Alshemali/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syria sier ja til å slippe inn FN-inspektører til tre forskjellige steder for å undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen.

– Delegasjonen vil reise til Syria så raskt som mulig for samtidig å undersøke tre av hendelsene det har blitt rapportert om, heter det i en uttalelse fra mediekontoret til FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Et av stedene inspektørene skal undersøke er Khan al-Assal utenfor Aleppo. Der ble 27 mennesker drept tidligere i år, i angrep der det angivelig ble brukt kjemiske våpen. FN har ikke gått ut med hvilke to andre steder som skal undersøkes, men de antas å være i nærheten av Homs og Damaskus, melder BBC.

De syriske myndighetene og opprørerne har anklaget hverandre for å ha tatt i bruk kjemiske våpen i den to år lange syriske borgerkrigen. Blant annet har det blitt fremmet påstander om bruk av saringass. Det blir antatt at det befinner seg store mengder kjemiske våpen i landet, blant annet sennepsgass, saringass og nervegift. Syria er et av sju land som ikke har undertegnet en traktat fra 1997 som forbyr bruken av slike våpen.

President Bashar al-Assads regjering har avvist anklager fra USA, Storbritannia og Frankrike om at regjeringsstyrkene bruker kjemiske våpen i kampen mot opprørerne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus