Meny

– Ingen drept etter Manning-lekkasjer om Afghanistan

Bradley Manning blir ført inn i rettssalen under første dag av straffeutmålingsprosessen mot ham i Fort Meade, Maryland. Foto: REUTERS/James Lawler Duggan/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av personene nevnt i dokumentene om Afghanistan som Bradley Manning lekket er blitt drept, ifølge en tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret.

Eksperten Robert Carr, som har gransket hva Mannings lekkasjer til WikiLeaks har ført til, vitnet onsdag i straffeutmålingssaken mot Manning.

Carr sa under vitnemålet at Mannings lekkasjer var svært bekymringsverdig at USAs fiender absolutt vil kunne benyttes seg av informasjonen i dokumentene.

Men på spørsmål fra Mannings forsvarere om noen av personene som er nevnt i de mange dokumentene er blitt drept etter at de ble offentliggjort, svarte Carr nei.

– Jeg vet kun om en person som er drept som følge av dokumentene. En afghaner, sa Carr og la til at Taliban hadde knyttet til lekkasjene. Men den dreptes navn var ikke nevnt de såkalte Afghanistan-loggene.

Manning ble tirsdag kjent skyldig i blant annet spionasje etter å ha lekket hundretusenvis av dokumenter til WikiLeaks. Han ble frifunnet på det mest alvorlige tiltalepunktet om å ha bistått fienden, men risikerer likevel å bli dømt til opp til 136 års fengsel.

Aktor og forsvarer vil få anledning til å føre om lag ti vitner hver under straffeutmålingsprosessen, som kan ta flere uker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus