Meny

Kidnappingsofrene i Cleveland skrev dagbøker

Tilståelsesdommen innebærer at Ariel Castro ikke lenger risikerer å bli dømt til døden. Han godtar en dom på livsvarig fengsel uten mulighet for benådning. Foto: Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre Cleveland-kvinnene som ble bortført og holdt fanget og misbrukt i årevis av Ariel Castro, dokumenterte grusomhetene i dagbøker.

Det opplyste påtalemyndigheten onsdag, dagen før 53 år gamle Castro vil bli dømt til livstid i fengsel.

Ifølge en rapport offentliggjort onsdag klarte de tre kvinnene Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus å holde oversikt over tiden i huset ved å skrive dagbøker. I dagbøkene skriver de tre om hvordan de ble voldtatt, holdt fanget i mørket, og om frykten for nye overgrep, og også om drømmen om å en dag slippe fri.

Det er ventet at den tidligere bussjåføren vil uttale seg under rettsmøtet torsdag

– Han vil holde et ganske langt innlegg, der han forteller om livet sitt og hvem han egentlig er, sier Castros søster Alicia til CNN.

– Folk vil få se hvem han egentlig er, ikke monsteret alle mener han er.

Det er ventet at også en av kvinnene, Michelle Knight, vil uttale seg kort under torsdagens rettsmøte.

Castro sa seg i forrige uke skyldig i 937 tiltalepunkter, om blant annet bortføring og voldtekt. Han sa seg også skyldig i drap ved å ha slått en av de bortførte kvinnene i magen slik hun aborterte. Tilståelsesdommen betyr at han slipper dødsstraff, men må sone livsvarig fengsel uten mulighet for benådning.

Castro ble avslørt da en av kvinnene klarte å rømme i vår.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus